Muzej „Staro selo“ Kumrovec

Posjetite ovaj jedinstveni muzej otvorenog tipa i upoznajte brojne tradicionalne obrte i običaje Hrvatskog zagorja. U svakoj od 30 starih zagorskih kuća nalaze se različite etnografske zbirke i izložbe koje dočaravaju zagorsku tradiciju i ruralnu kulturu.

READ MORE

Muzej krapinskog pračovjeka – Hušnjakovo (Krapina)

Posjetite svjetski poznato nalazište neandertalaca u Krapini na brdu Hušnjakovo i prošećite šumom kojom su prije 125 000 godina šetali naši daleki rođaci neandertalci.

READ MORE

Izletnište Zelenjak (Klanjec – Kumrovec)

U blizin Kumrovca, uz spomenik “Lijepoj našoj”, u dolini uz rijeku Sutlu iznad koje se uzdiže cesargradska gora, koja je specifična i po tome što se na tom mjestu sjedinjuju tri vrste klime, a to su: kontinentalna, mediteranska i planinska. Posebno se preporuča aktivni odmor uz šetnju i boravak u prirodi za one koji žele …

READ MORE

Muzej seljačkih buna – Dvorac Oršić (Gornja Stubica)

U Gornjoj Stubici, u baroknom dvorcu Oršić iz 18. stoljeća, smjestio se poznati Muzej seljačkih buna. Ovdje se možete pobliže upoznati s povijesnim, društvenim i kulturnim zbivanjima na prostoru Hrvatskog zagorja od srednjeg vijeka do sredine 19. st.

READ MORE

Galerija Antuna Augustinčića (Klanjec)

Galerija/Muzej Antuna Augustinčića nalazi se u Klanjcu. Galerija je zasnovana 1970. godine, kada je Antun Augustinčić (1900.–1979.) – zagrebački i pariški đak, jedan od naših najznačajnijih kipara i nezaobilaznih predstavnika hrvatske moderne umjetnosti – darovao svom rodnom Klanjcu vlastiti skulptorski opus, nastao tijekom 50 godina stvaranja, od dvadesetih do sedamdesetih, koji mu je priskrbio ugled …

READ MORE

© Copyright 2007-2018 iVIZIJA d.o.o.